Saturday, February 2, 2013

Laktoosivaba kringel

Vaja:

pool pakki kuivpärmi
pool muna
1,5 dl Valio Eila laktoosivaba piima
1,5 dl vett
1 dl suhkrut
1 tl soola
9-10 dl jahu
100 g rosinaid
paar tükikest shokolaadi (kasutasin laktoosivaba piimashokolaadi)
75 g laktoosivaba margariini või võid (nt Valio oma)
2 sl kakaod
3 sl suhkrut

Glasuur:

50 g laktoosivaba shokolaadi
50 g laktoosivaba võid


Valmistamine:

Sega kokku piim, vesi, muna, suhkur ja sool. Sega teises kausis jahu pärmiga. Kalla jahusegu vedelikusegu hulka. Sõtku taigent veidike ja pane sooja kohta 30-45 minutiks.
Pane rosinad veidikeseks likku.
Võta taigen ja rulli õhukeseks ristkülikuks jahuga kaetud pinnal.
Soojenda pliidi peal üles või, lisa kakao, suhkur ja paar tükikest shokolaadi. määri segu taignale. Lase paar minutit jahtuda. Puista peale rosinad.
Rulli taigen kokku nii, et saaksid 2 kokkurullitud taignatoru. Keera torud üksteise ümber(nagu palmik või köis).
Raputa ahjuplaadile natuke jahu ja moodusta taignast midagi ringitaolist.
Määri taigen veidikese munaga.
Hoia ahjus 20 min 200-210 kraadi juures.

Glasuuriks sulata või ja shokolaad ja nirista kringlile.
Lase jahtuda.


No comments:

Post a Comment