Wednesday, November 14, 2012

Šokolaaditükkidega toorjuustukook šokolaadiglasuuriga


Põhi:
  • 12 digestive küpsist
  • 60g võid
Täidis:
  • 600g täisrasvast toorjuustu (Philadelphia)
  • 2 munakollast
  • 2 muna
  • 1,5 dl 35% koort
  • 1,5 tahvlit piimašokolaadi(ise kasutasin Fazeri suurt piimašokolaaditahvlit)
  • 1 dl suhkurt
Kate:
  • 1 tahvel piimašokolaadi
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru lusikapõhjaga tugevalt 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhjale.
Sega (toasoe) toorjuust ja suhkur ühtlaseks massiks, lisa ükshaaval, segades, munad ja munakollased. Täidisemassi pidevalt segades nirista juurde koor. Kõige lõpus lisa tükeldatud šokolaad. Küpseta kooki 155-kraadises ahjus 1 tund. Aseta küpsemise ajaks ahju ka veevann. Lülita ahi välja ja jäta kook ahju veel järgmiseks tunniks nii, et ahjuuks on irvakil. Jätka jahutamist toatemperatuurini ja seejärel üleöö külmikus. 
Katteks sulata 100g šokolaadi ja määri jahtunud koogile.



NB: Muutsin retsepti, algne retsept võetud siit:
http://www.perenaine.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=1036:toorjuustukook-geisha-okolaadiga&catid=8:magusad-kuepsetised&Itemid=6

No comments:

Post a Comment