Wednesday, November 14, 2012

Laktoosivaba pitsa


Seekord tegin hakkliha-salaamipitsa:

Kate:

u 200 ml tomatipastat
u 400 g veisehakkliha
2 pakki Eesti Juust riivjuustu(kontrolli poes et oleks laktoosivaba)
1 pakk viilutatud keedusalaamit

Põhi:

2.5 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
25 g laktoosivaba margariini
1 dl vett

Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, lisa või ja näpi sõrmedega ühtlaseks puruks. Vala vähehaaval juurde vesi, samal ajal tainast sõtkudes. Taigen on valmis, kui see on ühtlane, sile ja rullitav. 
Rulli taigen valmis jahusel pinnal. Tõsta rullitud taigen jahuga üleriputatud ahjuplaadile
kata tomatikastmega(poes müügil, jälgi et kastmesse pole pandud tootja poolt suhkrut),
prae läbi hakkliha ning maitsesta,
pane hakkliha ja salaami tomatikastmega kaetud pitsale, lisa ka laktoosivaba riivjuustu(nt eesti juust). Küpsetamiseks kasuta ahju altkuumust ja temperatuur keera maksimumini (250 kraadi). Nii küpseb pitsapõhi krõbedaks ja kate jääb mõnusalt mahlane. Küpsemisaeg on u 15-20 minutit.


No comments:

Post a Comment